1 april: Dag van de Grap
Ben jij zo’n goedgelovig naïef typetje die in elke 1 april grap trapt? Ik val helaas wel in die categorie en om me in te dekken voor vandaag heb ik me gister grondig voorbereid om niet in elke 1 april grap te trappen. Alle krantenberichten onder de loep genomen en het internet afgestruind om maar niet in ieder nieuwsbericht te trappen. Heb me ook voor vandaag voorgenomen om elke bericht te wantrouwen. Zal het me lukken denk je? 😉
Wat ga jij op Eerste Paasdag doen?
De essentie van Eerste Paasdag en Tweede Paasdag is niet om ons vol te proppen met spijs en drank, maar om de wederopstanding van Jezus te vieren. Vrijdag aan het kruis gestorven en zondag uit zijn graf weer opgestaan. Maar hoe zit het dan met de uitspraak van Jezus: “op de derde dag sta ik weer op”. Had Hij dan niet op Tweede Paasdag moeten opstaan? Was ik nu zo abuis of al die andere? Ben op onderzoek uitgegaan en heb het antwoord gevonden.
Inclusief tellen
Wat ik niet wist is dat men het zogenaamde “inclusief tellen” hanteerde, dat houdt in dat alle dagen in zijn geheel worden geteld. Ook al stierf Jezus op vrijdagmiddag toch wordt de hele vrijdag meegeteld als één dag. De tweede dag sliep Hij in zijn graf . Ongeacht hoe vroeg Jezus was opgestaan op zondag, de zondag wordt toch als een volledige dag geteld en wordt daarmee automatisch de derde dag! En zo zit het, daar moet je het mee doen. Dus!
Dag van het Eetbare Boek
Je zou haast denken dat ik je voor de gek houdt met de Dag van het Eetbare Boek. Niets is minder waar. Dag van het Eetbare Boek, aka het International Edible Book Festival, is een dag die ontstaan is in 1999. Bibliothecaris Judith Hoffberg en kunstenaar Béatrice Coron zijn verantwoordelijk voor het idee van het “eetbare boek” en de initiators van het eerste internationale Edible Book Festival. Hun inspirator was de Fransman Jean-Anthelme Brillat-Savarin (1755 – 1826), de auteur van het boek “Physiologie du goût, ou Meditations de gastronomie transcendante” (Het wezen van de smaak). Zoals je al verwacht gaat dit boek over eten, eten en nog eens eten. Daarom is er ook gekozen om op of rond zijn geboortedag Dag van het Eetbarre Boek te organiseren.
Internationale Frivolitédag
Op International Tatting Day wordt de handwerktechniek frivolité onder de aandacht gebracht en gepromoot. Maar hoe vier je deze dag? Als je toevallig iets in je klerenkast hebt hangen wat het eindresultaat is van je frivolité werk dan trek je dit aan op Internationale Frivolitédag want een betere manier om frivolité te promoten is er niet!
Wat is frivolité?
Frivolité is de naam van een handwerktechniek. Er wordt over het algemeen aangenomen dat zeelui en vissers aan de basis staan van frivolité. Zij maakten tijdens hun lange zeereizen decoratieve touwwerk voor hun vriendinnen of vrouwen. De (handwerk)techniek die zij gebruikten vertoont een opvallende gelijkenis met frivolité. Het eindresultaat van een frivolitéwerkje lijkt veel op kantkloswerk. Het grootste verschil tussen frivolitékant en kantkloswerk is dat frivolitékant geknoopt is terwijl kloskant gevlochten en geweven kant is.