11 juni – Week van de Digitale Radio | Wereld Vleesvrije Week

Week van de Digitale Radio: 11 tot en met 15 juni

Tijdens de Week van de Digitale Radio wordt door alle landelijke publieke, – commerciële, regionale publieke en – commerciële radiostations aandacht besteed aan het fenomeen de digitale radio. Dit digitale signaal pluk je, net als het oude FM gratis uit de lucht, zonder verdere datakosten. Waarom digitaal? Omdat uiteindelijk het digitaal radio luisteren (via de ether met DAB+) de vervanger gaat worden van FM. Je kunt al digitaal radio luisteren via computer, tablet, mobiele telefoon of tv set-top-box,. Handig om te weten: in België zendt men uit in DAB, zonder +, in Nederland is dat plusje noodzakelijk.

Wat is Dab+?

Het woord staat voor “Digial Audio Broadcasting”. In het Nederlands “Digitale Audio Uitzending”. DAB+ biedt een breder aanbod aan radiostations en via DAB+ kun je naast alle FM-zenders bijvoorbeeld ook populaire themazenders ontvangen.

Voor- en nadelen

+ betere geluidskwaliteit (geen ruis meer)

+ geen frequenties meer onthouden (1 frequentie per zender)

+ ontvangst in heel Nederland

+ het station kan direct artiest/titel weergeven op je radioscherm

+ meer zenders dan op FM (themazenders)

+ gratis

– niet geschikt voor huidige radio’s

Wereld Vleesvrije Week

Wereldwijd vervangen mensen deze week hun vleesmaaltijd voor meer groenten en peulvruchten. Waarom? Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) behoort de veehouderij tot de top drie van belangrijkste veroorzakers van de milieuproblemen. Denk alleen maar eens aan ontbossing; hoe groter de veestapel hoe meer grasland er nodig is. Wist je dat al dat vee net zoveel aan broeikasgassen produceert als auto’s, vrachtwagens en vliegtuigen te samen? Bijkomend voordeel: wie bijvoorbeeld een week geen vlees eet, bespaart bijna 7 maanden aan douchewater en de uitstoot van 114 kilometer autorijden. Een win win situatie!

Het veranderen van onze voeding van meer groenten en peulvruchten naar minder vlees zorgt voor een betere gezondheid. Hoge consumptie van rood vlees is gekoppeld aan kanker, hartaandoeningen, obesitas en diabetes. We kunnn dus spreken van een win win situatie: minder vlees is goed voor de aarde en voor jezelf. Begin gewoon eens met één maaltijd zonder vlees, valt best mee te leven hoor.

Wordt flexitariër

Flexitariër? Klinkt haast als een recent ontdekt nieuw soort dinosauriër, hoe ver kun je er langs zitten. Een flexitariër is iemand die flexibel vlees,vis of vegetarisch eet. Kortom, iemand die wel van een stukkie vlees op het bord houdt maar ook open staat voor de vegetarische keuken. Verrek zeg, dan ben ik een flexitariër. 😉

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.