11 september – Nationale belletje-trek-dag | 11 september 2001

Nationale belletje-trek-dag

Belletje trekken is vooral populair bij kinderen en jeugdigen en wordt al sinds de negentiende eeuw door kinderen (en soms door volwassenen) gedaan. Meestal rent de dader weg om niet door de bewoner(s) gesnapt te worden. Soms wordt geprobeerd met een voorwerp de deurbel vast te zetten, zodat deze blijft bellen. Een meer gedurfde variant is om na het bellen te blijven wachten tot de deur wordt geopend en pas weg te rennen na de opmerking: “Sorry, ik ben vergeten weg te rennen”, of: “Mijn naam is Jan, zie eens hoe hard ik rennen kan”.

Laat het kind in jezelf vrij, het is Nationale belletje-trek-dag! Ik daag je uit om mee te doen aan belletje-trek-dag. Durf je? Tis dat ik niet meer hard kan wegrennen maar anders. 😉

Vroeger, toen ik nog een ondeugend kind was….

Kan hier nu wel een heel mooi verhaal ophangen over dat ik nog nooit van mijn leven aan belletje-trekken heb gedaan maar dat is bezijden de waarheid. Vroeger, toen er nog geen drempels waren, heb óók ik me schuldig gemaakt aan dit onschuldige vermaak. En wat was dat leuk en spannend! Ik mag toch wel stellen dat je echt totaal geen grientje humor in je lijf hebt als je besluit om een kind die bij jou aan de bel heeft gehangen en weg is gerend om die met de auto te gaan achtervolgen en vervolgens besluit aan te rijden? Daarna uit te stappen en het jochie uit te schelden en dan weer in de auto te stappen en een ander kind proberen aan te rijden. Kan hier maar één ding op zeggen: “Doe toch eens normaal man!!!!”.

(bron: nhnieuwe.nl)

De aanslagen op 11 september 2001

Weet jij ook nog wat je deed op 11 september 2001? Kan me die dag zo weer voor de geest halen. Op die dag was ik met een collega in Zuid-Limburg aan het werk. We waren uitgnodigd om bij een vergadering aanwezig te zijn en als ik eerlijk ben, het liep niet zo vlekkeloos. Dat terzijde.

Op de weg terug werd mijn collega gebeld door een kennis van hem die vertelde dat er twee passagiersvliegtuigen de Twin Towers van het World Trade Center in New York City waren binnen gevlogen. We konden het niet geloven, zodra we bij mij thuis waren ging meteen de televisie aan. Ik stond met open mond naar de beelden te kijken en zei vol ongeloof: “dit lijkt wel een slechte B-film, maar dan een hele slechte!”. Het was bijna niet te bevatten wat we zagen maar daar bleef het niet bij die dag. Een ander passagiersvliegtuig was gekaapt en vloog het Pentagon in en het vierde passagierstoestel stortte neer in de buurt van Shanksville (Pennsylvania). Het totaal aantal slachtoffers van deze terroristische aanslagen kwam op bijna drieduizend mensen, afkomstig uit meer dan 90 landen.

Ingeborg Lariby was de enige Nederlander die omkwam bij de terroristische aanslagen op de WTC-torens.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.