14 september – Bedrijfuitjesdag | Dag van de Scheiding | Dag van de Kraamzorg | Wereld Broederschap en Verontschuldiging Dag

Bedrijfuitjesdag

Het is de tweede vrijdag van september, en de tweede vrijdag van september is in 2006 ter gelegenheid van het 60 jarig jubileum van (het nu langst lopende radioprogramma) de Arbeidsvitaminen uitgeroepen tot Nationale Bedrijfuitjesdag. De dag dat je samen met je collega’s gaat genieten van een bedrijfsuitje. Dus hoppa computer uit, telefoon doorschakelen en je email op auto-reply zetten. Moet jij vandaag gewoon de hele dag werken? Dan zou ik je leidinggevende even attent maken op deze Nationale Bedrijfsuitjesdag zodat jij volgend jaar ook met je collega’s kunt gaan teambuilden!

Begeleiding bij echtscheiding

Op 15 september 1796 werd in Nederland de eerste echtscheiding uitgesproken, de gelukkigen waren Wilhelmus Meers en Agatha Lenaerts. Vanwege dit heugelijke feit valt de Dag van de Scheiding op of rond de datum van die eerste echtscheiding. De Dag van de Scheiding wordt georganiseerd door de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS).

Het doel van de Dag van de Scheiding is om te benadrukken dat deskundige begeleiding belangrijk is omdat niemand een vechtscheiding wilt. Je wilt toch niet dat je kinderen de dupe worden van een scheiding? Maak gebruik van deze dag en win vandaag advies in bij een gespecialiseerde advocaat over alles wat bij een scheiding komt kijken. Wil je advies? Klik hier, dan kom je uit op de website van vFAS.

Dag van de Kraamzorg

De Dag van de Kraamzorg is dé dag voor kraamverzorgenden en kraamzorg-bestuurders/managers. Je kunt een lezing bij wonen over de laatste ontwikkelingen of een praktische workshop volgen. Deze “dag van” is puur gericht op de beroepsgroep maar desalniettemin wel de moeite waard van vermelding. Je kunt op de Dag van de Kraamzorg natuurlijk ook je kraamverzorgende verrassen met een kleine attentie.

Wereld Broederschap en Verontschuldiging Dag

De Wereld Broederschap en Verontschuldiging Dag (World Fraternity and Apology Day) wordt wereldwijd gevierd. Doel van de dag is dat leden en niet-leden van een broederschap vandaag hun fouten toegeven en vergiffenis vragen aan het “slachtoffer”. Wellicht een ideetje voor de broederschap die Rooms-Katholieke Kerk heet?

Hoe komt “sorry” zeggen geloofwaardig over?

Hoe vaak zeg je “sorry” en meen je er geen barst van? Of zeg je “sorry” om er maar van af te zijn? Op het moment dat je oprecht en gemeend “sorry” zegt voelt de ontvanger dat, net zo goed als de ontvanger voelt dat het niet gemeend is.

Het woord dat je nooit moet gebruiken in een verontschuldiging is “maar” of de constructie “als-dan”. “Sorry, maar de brug stond open”. Als je sorry zegt dan neem jij de verantwoording en schuif je die niet af op iemand anders of iets anders, je probeert je daden niet goed te praten. “Als jij je zo gekwetst voelt door wat ik zei, dan ben ik de beroerdste niet om sorry te zeggen”. Nu geef je de ander het gevoel dat hij/zij je niet goed begrepen heeft of het betekent dat je ontkent dat je iemand hebt pijn gedaan.

Mijn tip: kijk de ander in de ogen en meen wat je zegt want een goed excuus komt altijd recht uit het hart.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.