Nationale Drink Wijn Dag
Volgens een aantal geheime bronnen blijkt het vandaag Nationale Drink Wijn Dag te zijn. Ik zeg; daar moet opgedronken worden, proost! Het doel van de door onze geadopteerde #drinkwijndag is om onze voorliefde voor wijn en haar gezondheidsvoordelen te promoten. Rode wijn is goed voor je want:
- het kan slagaderlijke verstoppingen en het verharden van de slagaderlijke wanden voorkomen
- zorgt voor een betere doorbloeding en spijsvertering
- je krijgt een beter hartritme
- het vertraagt ontstaan van nieuwe vetcellen
- het verhoogt je endorfine gehalte
- het reinigt je gehemelte
- het kan zelfs de groei van kankercellen in de borst en longen tegengaan
Ik zeg: dor moet op gedlonke worde, ploost! En weet je..ik dlink alleen ma wijn omda ut keigoed is voor me. En we nemen er nog een, hupsakee. Ploost
Internationale Batterij Dag
Waar zouden we zijn zonder de batterij? Neem alleen maar eens even de tijd om na te denken over hoeveel apparaten vandaag de dag batterijen gebruiken, Van afstandsbedieningen tot de weegschaal.
Om eens een keer stil te staan bij de levensveranderende uitvinding van de chemische batterij in 1800 vieren we speciaal op de geboortedag van de uitvinder, Graaf Alessandro Giuseppe Antonio Anastasio Volta, dit heugelijke feit op de Internationale Batterij Dag. Zijn uitvinding leidde tot veel nieuwe ontdekkingen, onder meer de eerste elektromotor, maar zijn uitvinding heeft ook een keerzijde.
24.000 inleverpunten voor jouw lege batterijen
De zware metalen kwik en cadmium zijn stoffen die je echt niet in je kropsla wilt aantreffen. Laten dat nu precies de stoffen zijn die in batterijen zitten. Dat is de reden waarom het belangrijk is dat lege batterijen niet bij het gewone afval worden gegooid, maar ingeleverd worden als klein chemisch afval of bij een inzamelpunt voor lege batterijen. Maar wist je dat je lege batterijen kunt inleveren bij alle winkels die batterijen verkopen?
Europese Battery Recycling Day
Het is belangrijk dat batterijen niet in de natuur of in de gewone afvalbak terechtkomen. De zware metalen die in batterijen zitten zijn schadelijk voor het milieu en kunnen voor gezondheidsproblemen zorgen. Ook bevatten lege batterijen waardevolle stoffen die men kan gebruiken om een kaasschaaf of koekenpan te maken. Het belang van gescheiden batterijeninzamelingen en recycling van batterijen wordt op 9 september nog eens extra benadrukt op de European Battery Recycling Day.
In elk huis liggen gemiddeld 113 batterijen: 73 in gebruik, 12 in afgedankte apparaten en 28 nieuwe (of lege).