De 3e dinsdag in september
Een dag die bol staat van tradities: de route met de koets door Den Haag, het voorlezen van de Troonrede in de Ridderzaal en natuurlijk de balkonscène. Waar je echt niet om heen kan is de hoedjesparade; spiegeltje spiegeltje aan de wand wie heeft de mooiste van het land. Wat ook al een aardige traditie is geworden is het uitlekken van (delen van) de Miljoenennota voor Prinsjesdag.
Helaas moet dit jaar op Prinsjesdag met één traditie worden gebroken; vanwege restauratiewerkzaamheden aan de Gouden Koets rijden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima vandaag met de Glazen Koets de tocht naar het Binnenhof. Minister Dijsselbloem van Financiën zal om 15.00 het “derde dinsdag in september” koffertje met daarin de Miljoenennota en de rijksbegroting aan de Tweede Kamer aanbieden.
Waar is het feestje? Daar is het feestje!
De vlag kan uit, slingers mag je ophangen en het is toegestaan om vandaag flink op een toetertje te blazen en dat allemaal vanwege de feestbegroting dit het kabinet vandaag presenteert. Want je kan toch echt spreken van een feest als iedereen er volgend jaar in koopkracht op vooruit gaat. Tenminste zo wordt het gebracht, het kabinet vergeet één ding mee te nemen in de feestvreugde: de werkloosheid blijft hoog, de economische groei blijft laag en de inflatie stijgt.
Hoe hoog worden de zorgkosten 2017
Wist je dat 5 procent van de zorgpremiebetalers de zorgkosten niet meer kan betalen en dat ongeveer 10 procent liever dan maar niet naar de dokter gaat, alleen om geld uit te sparen? Wat gaan de percentages worden als in 2017 de zorgkosten en het eigen risico weer omhoog gaan? En dat noemen ze een welvaartsmaatschappij. Ammehoela!
Waarom komen we niet in opstand? Waarom leveren we alleen maar kritiek op sociale media of onder opiniestukken in de krant? Zijn we laf of gewoon lui? Zeg het maar, ik weet het niet.
Wel of geen donor?
Wat een gedoe over het donorplan, wat trouwens helemaal nog geen wet is. Het voorstel van Pia Dijkstra ( D66) is met een verschil van één stem goedgekeurd door de Tweede Kamer. Hoe groot is de kans dat het plan/voorstel daadwerkelijk een wet wordt als je weet dat de Eerste Kamer uiteindelijk beslist? In de Eerste Kamer hebben de voorstanders slechts 33 zetels, er zijn 38 zetels nodig zijn voor een meerderheid. Dus?
Ik heb een nieuw plan om donors te werven, tis heel simpel: Geen orgaandonor? Geen donororgaan!