Nationale Fiets naar je Werk Dag
De organisatie van de Nationale Fiets naar je Werk Dag ligt in handen van de NFP Groep. Tot de NFP Groep behoren de merken Nationale Fiets Projecten, FiscFree®, Bedrijfsfitness Nederland en Trappers. Als je denkt: ik werk nu van huis uit dus ik kan niet mee doen. Fout! Ook dan kun je aan Nationale Fiets naar je Werk Dag meedoen. Hoe? Door het aantal kilometers wat je normaliter naar je werk heen en terug fietst dat in de buurt te fietsen. Wacht. Ik heb een idee! Laten we vandaag eens gek doen en deze dag uitbreiden naar een algehele “pak vandaag de fiets in plaats van de auto” dag. Dus niet met de auto de kinderen naar school brengen maar gezellig samen op de fiets. Boodschappen doen? Pak de fiets! Zin om vandaag te gaan shoppen? Geen probleem hoor mits je op de fiets gaat. Scheelt weer een rit op de hometrainer
Kortom bij elke verplaatsing waarvoor je normaal gesproken zonder bij na te denken voor (of achter) in de auto springt kun je ook voor de verandering op de fiets springen. Schiet me in één keer een toepasselijk liedje te binnen. Wie kent de volledige tekst nog van ♫ ♫ Als ik tweemaal met m’n fietsbel bel Nou dan weet je het wel ♫ ♫ ?
Met je deelname kun je ook nog prijzen winnen, zoals:
- onder alle geregistreerde deelnemers wordt een elektrische fiets inclusief fietsverzekering verloot
- Lenovo Smart Display
- bol.com cadeaukaart
- muziekbox
- fietsboekjes
Ik fiets naar het werk in België
In België is dit jaar op 25 juni jongstleden voor de tweede keer een #ikfietsnaarhetwerk gehouden. Ik mag wel zeggen een zeer succesvolle tweede editie. Maar liefst 13.359 deelnemers die samen 305.912 kilometer hebben gefietst. En er ging € 17.022 euro naar Habbekrats vzw, het goede doel van dit jaar. Er komt so wie so volgend in België een nieuwe #ikfietsnaarhetwerk.
Dag van de Triagist
Wat is een triagist en waar kun je die vinden? Laten we beginnen met een stukje geschiedenis. In 1792 werd de Franse chirurg Baron Dominique Jean Larrey legerarts in het leger van Napoleon. Tijdens zijn diensttijd kwam hij met 2 revolutionaire ideeën op de proppen: de Ambulance Volante, in het Nederlands de “vliegende ambulances”. Hiermee konden slachtoffers van het slagveld worden geëvacueerd. Tweede idee was de “triage”. Hij vond dat degene met de zwaarste verwondingen als eerste medische aandacht moest krijgen. En dat was bijzonder omdat voorheen gewonden op rang werden behandeld en niet op urgentie. En dat wordt triage genoemd.
Waar werkt een triagist?
Een triagist werkt op de huisartsenpost (HAP) of spoedeisende hulp. Hij/zij beoordeelt de zorgvraag van de patiënt op urgentie en indiceert een vervolgtraject (consult, zelfzorgadvies, bezoek huisarts). Er zijn twee soorten triages, de telefonische en de fysieke. Bij de fysieke triage wordt een patiënt aan de balie geholpen. Bij telefonische, je raadt het al, aan de telefoon. Voordat je de opleiding tot triagist kunt doen heb je werkervaring als doktersassistent of verpleegkundige nodig.
Triagist is een behoorlijk pittige baan met veel verantwoording dus is het niet vreemd dat de Dag van de Triagist in het leven is geroepen om deze beroepsgroep in het zonnetje te zetten en de waardering te geven die ze verdienen.
Welke ander dagen mogen we vandaag niet missen?
- Dag van de Materiaalman
- Nationale St. Joost-dag (→ volgens Wikipedia)
- Wereld Gorilladag
- Wereldzeedag
- Dag van de Warmtepomp (→ gaat online)