25 juli – Rode Schoen Dag | Dag Buiten de Tijd

Internationale Rode Schoen Dag

Red Shoe Day werd opgericht ter nagedachtenis aan de Australische Theda Myint. Zij overleed op 25 juli 2013 aan de gevolgen van de Ziekte van Lyme. Een jaar later werd op haar sterfdag de eerste Rode Schoen Dag gehouden. Op deze dag worden alle mensen herdacht die aan een voor de maatschappij “onzichtbare” ziekte zijn overleden. Zoals bijvoorbeeld aan fibromyalgie, spierdystrofie, ME/CFS, HIV, MS en schildklier ziekten.

Trek vandaag je rode schoenen aan en laat zien dat je beseft dat ook al ziet iemand er gezond uit dat dát niet wil zeggen dat zo’n persoon dan ook niks mankeert.

Dag Buiten de Tijd 

Wat wordt in hemelsnaam bedoeld met een “Dag Buiten de Tijd”? Er wordt letterlijk een dag buiten de tijd mee bedoeld, een dag die niet in een jaar zit. De kalender die wij volgen, de gregoriaanse kalender, telt 365 dagen omdat dat de tijd is die de aarde nodig heeft om rond de zon te draaien. Om helemaal precies te zijn duurt het 365.25 dagen daarom hebben we één keer in de vier jaar een schrikkeljaar zodat we weer gelijk lopen. Weer een mysterie opgelost.

De gregoriaanse kalender is niet de enige kalender die bestaat, neem bijvoorbeeld de 13 Manen Kalender. In de 13 Manen Kalender bestaat een jaar uit 13 Manen van ieder 28 dagen, een jaar duurt dan 364 dagen. Dat scheelt een dag met onze kalendertelling, die dag noemen we de Dag Buiten de Tijd. In de 13 Manen Kalender begint het nieuwe jaar op 26 juli en eindigt het jaar, na 364 dagen, op 24 juli. Omdat 25 juli tussen het begin en einde van een jaar ligt telt deze dag niet mee en dat is de reden dat in sommige kringen 25 juli de Dag Buiten de Tijd wordt genoemd.

Regenboogbrugmeditatie

In talloze culturen is de regenboog hét symbool voor spirituele samenhang en de verbinding tussen hemel en aarde. De regenboog wordt ook als symbool van verzoening tussen God en de mensen gezien. Zo verscheen na de zondvloed een regenboog, als teken dat God nooit meer een zondvloed over de aarde zal laten gaan. In het oude China beschouwde men de regenboog als de vereniging van yin en yang.

Waar ik liever in geloof is het oude volksgeloof, dan kan ik tenminste aan het einde van de regenboog een pot met goud vinden.De oorsprong hiervan ligt trouwens in Ierland. Ierse “kabouters”, de leprecauns, verstopten volgens overleveringen hun goud op een voor mensen onbereikbare plek. Aangezien het einde van een regenboog nooit bereikt kan worden (het is een optisch verschijnsel dat met de waarnemer mee beweegt) werd dit het symbool voor de plek waar je goud veilig is.

Maar wat is het doel nu van de Regenboogbrugmeditatie?

Inderdaad, ik dwaal behoorlijk af. De Regenboogbrugmeditatie zal vandaag om 13.20 uur lokale tijd overal ter wereld worden gedaan. Het doel van de meditatie is een telepatische golf van liefde op te wekken die dan als het ware als een beschermende dekbedovertrek gevuld met positieve gedachtenvibraties de Aarde zal bedekken. Het uiteindelijke doel is om het morfogenetisch veld van de Aarde in een staat van harmonie en vrede te krijgen die niet verbroken kan worden.

De Regenboogbrug is de brug van vrede, die de 3D Aarde zal verbinden met de 4D en hogere dimensies.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.