4 november 2016 – Dag van de Onbekende Held aka Henny Huisman Award

Dag van de Onbekende Held

Terecht dat we stilstaan bij al die onbekende helden die er in Nederland zijn. Herinner jij de eerste held in 2016 nog? Dat was de 28-jarige Rotterdammer Natalino Nunes, hij sprong in de Parkhaven en redde een jongeman van de verdrinkingsdood. En wat dacht je van de held Sebastiaan Halfwerk? Tijdens de TT Assen trapte hij een brandende aggregaat bij een caravan weg, omdat daar nog zeven mannen in lagen te slapen.
Of die onbekende verpleegkundige van het Radboudumc uit Nijmegen? Hij redde een meisje uit zee voor de kust van Bloemendaal aan Zee. Deze herinner je vast wel: Vincent Bakker (26) uit Spijkenisse, op 20 oktober redde hij twee kinderen uit een brandende auto op de A20. Dit is maar een kleine greep van al die helden die er in Nederland zijn.

En ze verdienen allemaal stuk voor stuk een pluim en erkenning. Toch jammer dat er geen Henny Huisman Award meer wordt uitgereikt aan de onbekende held en/of de meest positieve held van Nederland op de Dag van de Onbekende Held. Oh ja, van de BN’ers is topatleet Churandy Martina verkozen tot de meest positieve Nederlander.

Stichting Nederland Positief

De prijs voor de Onbekende Held van Nederland was een prijs van Stichting Nederland Positief met Henny Huisman als ambassadeur van de stichting. Daarom werd de jaarlijkse prijs voor de onbekende held van Nederland of voor de meeste positieve Nederlander ook de Henny Huisman Award genoemd. Klinkt wel betrouwbaar zou je denken als een bekende Nederland zich ambassadeur laat noemen. Of niet?

Wie is de oprichter van Stichting Nederland Positief?

De oprichter van Stichting Nederland Positief heet Christian W. Houkes. Dit is een man die de droom had ( heeft?) een bekende tv-presentator te worden. In 2003 deed hij daarom mee aan het Veronica programma “TV sterren van morgen”, helaas zou Houkes niet één van die sterren worden. Hij zal gedacht hebben, kun je geen BN’er worden dan maar proberen dicht in de buurt te komen.

Creatief als hij is benoemde hij zichzelf als society reporter van het (niet meer bestaande) fotopersbureau en mediabedrijf Nieuws van Nederland. Dat was zijn ingang tot tout bekend (naïef) Nederland.

Wat doet de Stichting in werkelijkheid?

In 2005 bedacht hij de Stichting Nederland Positief en Houkes vertelde toen dat de stichting zich wilde inzetten voor een betere samenleving. Prima doelstelling! Echter uit naam van de stichting werden allerhande (nep)awards bedacht zoals Society Award, Oorkonde Stichting Nederland Positief, Majoor Bosschardt prijs, Gouden Eeuw Awards, Gouden Lach / Nederlander met de mooiste lach. In 2007 kwam de stichting met de Nederland Positiefdag op de proppen en in datzelfde jaar reikte de stichting de eerste Glamour Awards uit. Samenvattend: je kan het zo gek niet bedenken of de Stichting Positief heeft hier wel een award voor.

Faillissement van de Stichting

Op 14 juni 2012 werd de Stichting Nederland Positief h.o.d.n. The Netherlands Positive te Arnhem (Gelderland) door de rechtbank in Arnhem failliet verklaard. En daar is de heer Houkes van op de hoogte, toch? Dat zou je denken maar twee jaar na het uitgesproken faillissement reikt hij zonder blikken of blozen namens de Stichting Nederland Positief de Gouden Eeuw Award uit aan zeehondengoeroe Lenie ’t Hart.
Om het nog spannender te maken in datzelfde jaar krijgt ruimtevaarder André Kuipers de Christian Houkes Award. Ja ja meneer Houkes heeft intussen zijn eigen Award.

Het enige positieve aan Nederland Positief is dat we het over de Dag van de Onbekende Held hebben. 😉

mijn bron is het internet

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.