Internationale Unicorn Dag
Internationale Unicorn Day wordt jaarlijks op 9 april gevierd. Weet je trouwens wat MUGA betekent? Make Unicorns Great Again. Zal Trump vast kunnen waarderen. Zat een beetje te twijfelen of ik nu het Nederlandse woord eenhoorn zou gebruiken of toch maar de Engelse variant. Voor de laatste gekozen. Vond het wat leuker klinken en volgens mij wordt Unicorn ook veel door Nederlanders gebruikt. En dan de meest belangrijke vraag van vandaag: hoe vier je Internationale Unicorn Dag? Je kunt felgekleurde pannenkoeken of cup cakes maken, taarten besprenkelen met glitters, koekjes in de vorm van een eenhoorn bakken. Films bingewatchen waarin eenhoorns voor komen. De kleintjes onder ons kunnen plaatjes tekenen of eenhoorn plaatjes posten op sociale media.
Hoe herken je een unicorn?
Als je niet weet hoe een eenhoorn er uit ziet volgt nu een korte beschrijving. Eenhoorns zijn paarden met een eenpuntige hoorn die uit hun hoofd groeit. Ze zijn al eeuwenlang populaire mythische wezens. Er was een tijd dat men geloofde dat ze in India woonden. Of dat waar is of niet, geen idee. Je komt ze wel tegen in strips, tekenfilms en films. De eenhoorn wordt nu beschouwd als een symbool van zuiverheid, liefde, betovering en magie.
Internationale Dag van het Internet der Dingen
Het internet verbindt mensen maar het internet verbindt ook mensen met objecten (dingen) zoals machines, auto’s, de thermostaat of koelkast. Daar komt de naam “Internet of Things” (IoT) vandaan, ook wel “het internet der dingen” genoemd. Een voorbeeld hiervan is het op afstand bedienen van je verwarming of de verlichting. En daar schuilt ook meteen het grootste gevaar, het verlies van privacy en het online gevaar zonder dat jij er iets van merkt. Hackers liggen overal op de loer!
Internet of Things Rotterdam
De Hogeschool Rotterdam organiseert dit jaar voor de 9e keer hun International Internet of Things Days. Van (afgelopen) dinsdag tot en met vrijdag wordt er een gevarieerd online programma aangeboden. Denk hierbij aan diverse interessante workshops, boeiende rondetafelgesprekken, aansprekende lezingen en projectpresentaties, allemaal rond het thema Truth or Data? Daarnaast vindt er een hackathon ‘Truth of Data’ plaats. Het programma is gericht op ondernemers, beleidsmakers, experts, onderzoekers, docenten en studenten. De livestream komt vanaf een unieke locatie, de Loft RDM Next. Er zijn verschillende programmaonderdelen waar je interactief aan mee kunt doen.
Truth or Data?
Vandaag ligt de focus van het programma op het perspectief van ondernemers. Daarnaast wordt een online sessie aangeboden in samenwerking met de brede opleiding AI en Ethiek van Hogeschool Rotterdam. Vrijdag staat de rol van ontwerpers in de datasamenleving centraal. Internet of Things Rotterdam wordt afgesloten met de hackathon-pitch, de prijsuitreiking voor het beste ‘Truth of Data”-concept en een virtuele netwerkborrel. Cheers!