afbeelding versterkt bonbon dag

24 juni – Bonbon Dag | Internationale Feeëndag | Hoogfeest van de geboorte van Johannes de Doper | Nationale dag van de Kinderkrant | Wereld Jonge Artsen Dag | Wereldhanddrukdag

Bonbon Dag

Oh wat een zoete heerlijkheid, het is Bonbon Dag! Geen idee aan wie we Bonbon Dag te danken hebben, geen idee of deze dag überhaupt in Nederland en/of België wordt gevierd. Wat ik wel weet is dat ik dus echt wel Bonbon Dag ga vieren. Hoe? Das niet zo moeilijk. Ik vertrek richting de stad en ga bij een chocolaterie handgemaakte bonbons kopen. Een mix van puur, niks anders dan alleen maar puur. Ik vind melkchocolade toch een partijtje niet lekker, maar dit terzijde. Valt onder het kopje overbodige persoonlijke informatie. Afijn, terwijl ik dit schrijf loopt het water me in de mond. Kan niet wachten tot de chocolaterie open is!

Internationale Feeëndag

In alle oude legendes worden feeën beschreven als intelligent, ondeugend en magisch. Feeën bestaan in zowat elke cultuur over de hele wereld. Apart hé? Ze kunnen vliegen, spreken spreuken uit en leven in “Tír na nÓg”, het land van de eeuwige jeugd. Sommigen beweren dat mensen elfjes niet kunnen zien vanwege de scheiding tussen de twee werelden, maar met een beetje goede wil kun je feeën spotten tijdens de schemering of tijdens het vruchtbaarheidsfeest Beltane, Midzomerfeest of Halloween. Het enige wat je nodig hebt is een beetje fantasie en wat feeënpoeder natuurlijk. En wat ook helpt zijn elfencakejes. Zijn ze dol op!

Hoe maak je (± 12) elfencakejes ? Dit heb je nodig:

  • 125 gram boter
  • 120 gram basterdsuiker
  • 2 eieren, geklopt
  • oranje kleurstof
  • sinaasappelessence
  • 190 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1,2 dl melk

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de papieren cakebakjes op een bakblik. Mix de boter en de suiker tot het luchtig en romig is. Voeg geleidelijk de eieren toe, blijf bij elk ei goed mixen. Voeg sinaasappelessence en de kleurstof naar behoefte toe; mix het dan goed door. Doe vervolgens het mengsel in een grote kom. Voeg met een metalen lepel beetje bij beetje de gezeefde bloem, nootmuskaat en de melk toe. Roer het tot het een glad mengsel is.
Er gaat 1 eetlepel van het mengsel in een cakebakje. Bak de cakejes daarna 10 minuten. Laat de cakejes 5 minuten staan voordat je ze uit de oven haalt om te laten afkoelen.

Het draait vandaag niet alleen maar om eten zoals je ziet

Deel dit bericht