Steak and Blowjob Day
Wat een goddelijke dag moet 14 maart zijn voor de al dan niet of wel vrijgezelle mannen die van wiskunde houden, zoals bijvoorbeeld de wiskundeleraar. Op het moment dat ik dit zo neerzet denk ik terug aan mijn middelbareschooltijd en de wiskundeleraren waar ik les van heb gehad. Dan zie ik ze zo weer voor en denk: zoiets zouden zij toch nooit doen, nee toch of toch wel? Heb jij dat ook? Ik dwaal weer lekker af. En door! De Steak and Blowjob Day, of zoals de Duitsers zeggen Der Schnitzel & Blowjob-Tag (oder kurz: Schniblo-Tag), is de tegenhanger van Valentijnsdag. Tenminste volgens de logica van de mensen die achter deze dag zitten.
Zij vinden dat het niet meer dan normaal is dat mannen een feestdag hebben die specifiek op hen is gericht. Net zoals Valentijnsdag specifiek op vrouwen is gericht. Persoonlijk vind ik deze stelling absurd. Hoezo Valentijnsdag specifiek voor vrouwen? Er zijn ook genoeg mannen die een cadeautje of een bos bloemen krijgen op 14 februari. Toevallig!
Hoe vier je Steak en BlowJob Day?
De titel van de dag geeft het al weg; niet met een wenskaart, snoep, rozen, bonbons of een teddybeer. Tenminste als je Valentijnsdag niet hebt afgedaan als een door de commercie in het leven geroepen dag waaraan je weigert mee te doen, want dan weet ik nu al wat je vandaag niet krijgt. Je krijgt dan géén dikke, vette, sappige biefstuk (of schnitzel) en een blaasbaan.
Internationale Dag van de Wiskunde
De Internationale Dag van de Wiskunde heeft tot doel de fundamentele rol van de wiskundige wetenschappen te laten zien bij het bereiken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s). En bij het versterken van de twee UNESCO-prioriteiten: Afrika en gendergelijkheid. Waarom is wiskunde belangrijk? Een groter mondiaal bewustzijn van wiskundige wetenschappen is van vitaal belang om uitdagingen op gebieden als kunstmatige intelligentie, klimaatverandering, energie en duurzame ontwikkeling aan te pakken. Wiskunde kom je tegen in wetenschap en technologie maar wiskunde is bijvoorbeeld ook essentieel voor een organisatie als de VN. Zij hebben wiskunde nodig om haar SDG te halen. Wiskunde is zo geavanceerd dat de meeste mensen niet in de gaten dat zij dagelijks met wiskunde in aanraking komen..
Wiskunde is overal, wat je ook doet. Een paar voorbeelden:
- wiskunde zit achter de software van onze smartphones
- algoritmen zijn belangrijk bij de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie
- dankzij wiskunde is ons pensioenstelsel houdbaar
- wiskunde zit achter de geolocatie-technieken, zoals GPS zonder wiskunde geen realistische animatiefilms
- wil je op een dag naar Mars toe? zonder wiskunde is dit niet mogelijk
Pi-dag
In veel landen wordt op 14 maart ook Pi-dag gevierd. Waarom specifiek op 14 maart? Dat is de geboortedag van Albert Einstein, een Duits-Zwitsers-Amerikaanse theoretisch natuurkundige en het brein achter de twee relativiteitstheorieën.
Wist je dat?
- op 14 maart wordt gevierd pi-dag omdat de Amerikaanse schrijfwijze voor 14 maart 3/14 is
- pi-dag voor wiskundige net zoiets is als Pasen voor christenen
- vandaag je de eerste 10 cijfers van pi op je digitale klok kan zien om 3.14.15.9.26.53
- vele pi-liefhebbers vandaag alleen maar pie (taart ) of pizza eten
- het “ultieme pi-moment” op 14 maart 1592 om 6:53 en 58 seconden was ( 3/14/1592 6:53:58)
Het is een hele drukke dag met alle weken die vandaag starten
- Internationale Stel een Vraag Dag
- Dag van de Gemenebest (Commonwealth Day)
- Internationale Actiedag voor Rivieren (en Dammen)