7 juli – Nationale Comic Sans Dag | Dag van het Sprookje | Internationale Chocoladedag | Wereldwijde Dag van Vergiffenis

Nationale Comic Sans Dag

In 2009 werd de eerste vrijdag van juli door de voormalige 3FM-dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga (van de Coen & Sander Show) uitgeroepen tot de Nationale Comic Sans Dag. Een dag waarop we het guitige lettertype Comic Sans MS in het zonnetje zetten, aldus Coen Swijnenberg en Sander Lantinga.

Tot de groep haters van de Comic Sans behoren vooral hipsters en graphic designers. In de designwereld is het not done om Comic Sans te gebruiken omdat zij vinden dat het een kinderachtige uitstraling heeft. Dat mensen zich überhaupt druk kunnen maken over het lettertype Comic Sans. Het gaat bij sommige nog verder dan druk maken over, er zijn heuse haat-website zoals bijvoorbeeld Ban Comic Sans: putting the “sans” in Comic Sans en ihatecomicsans.com.

Dag van het Sprookje

Natuurlijk komt het idee van Dag van het Sprookje uit de koker van de Efteling, dat kan gewoon niet anders. Sprookjes en Efteling horen bij elkaar, net zoals yin en yang. De datum 7 juli is niet random gekozen als de Dag van het Sprookje. Het getal zeven wordt namelijk veel gebruikt in sprookjes, denk maar aan bijvoorbeeld de Zeven Dwergen, de Zevenmijlslaarzen of De wolf en de zeven geitjes.

Internationale Chocoladedag 

Er zijn 2 chocoladedagen die wereldwijd op de agenda staan, 7 juli en 13 september. Als ik het goed begrepen is het verschil het volgende: op 7 juli 1550 werd chocolade voor het eerst in Europa geïntroduceerd en 13 september staat te boek als de geboortedag van Milton S. Hershey. Hij was een Amerikaanse banketbakker en filantroop maar bovenal was hij de oprichter van de Hershey Chocolate Company. Dat is de reden dat de Amerikaanse Nationale Banketbakkers Association hebben besloten om van 13 september dé Internationale Chocoladedag te maken.

Oorsprong Wereldwijde Dag van Vergiffenis

In 1994 hing de christelijke filantropische organisatie “The Christian Embassy of Christ’s Ambassadors” in het centrum van Victoria (British Columbia) een spandoek op waarop te lezen stond dat het die dag de Nationale Dag van Vergiffenis was. Deze dag kreeg zo veel media-aandacht dat de organisatie besloot de dag om te dopen tot Wereldwijde Dag van Vergiffenis om zo de boodschap tot over de landsgrenzen te verspreiden.

Oorsprong Internationale Dag van Vergiffenis

De Internationale Dag van Vergiffenis werd in 1996 door Robert Plath geïnitieerd om de helende kracht van het kunnen vergeven te eren. Hij koos de eerste zondag in augustus uit om de Wereldwijde Dag van Vergiffenis te houden, dit jaar zou dat op 6 augustus zijn. Of dat het doorgaat weet ik niet zeker.

The weak can never forgive. Forgiveness is the attribute of the strong.”, aldus Mahatma Gandhi.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.