(Inter)Nationale Coming Outdag of Kom-Uit-De-Kastdag
Op de Nationale Coming Outdag draait het om de sociale acceptatie van de LHBTI-gemeenschap; dat is de afkorting voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse-conditie (hermafrodiet). De Coming Outdag benadrukt dat je altijd mag zijn wie je wilt zijn, zonder sociale uitsluiting, zonder (cyber)pesterijen, stereotypering of (latente) discriminatie. Activiteiten rond Coming Out Dag 2017 zijn op twitter te volgen via #regenboogvlag2017 en #comingoutdag2017
Kom je uit de kast of blijf je nog een jaartje zitten?
Het is toch eigenlijk te gek voor woorden dat anno 2017 bijvoorbeeld (prof)voetballers nog steeds niet uit de kast durven te komen, dat vorig jaar een stagiair werd geweigerd omdat hij homo is, dat holebi’s niet meer hand in hand durven te lopen omdat ze bang zijn klappen te krijgen? Het laagje van acceptatie is dun, flinterdun!
En waar is dé homofoob bang voor?
Bang om homoseksueel te worden? Bang om als homo te worden aangezien? Onzeker over de eigen seksuele identiteit? In mijn ogen zijn het rechtlijnige mensen die alles wat anders is so wie so afwijzen, ze staan niet open voor zaken die afwijken van het “rechte pad” dat zij bewandelen. De boodschap die ze meegeven aan hun kinderen; pas op voor alles wat anders is. Eindconclusie: je wordt niet als homofoob geboren, het word je aangeleerd!
Wereldmeisjesdag
De wereld verkeert vandaag de dag in roerige tijden, denk maar de voortdurende vluchtenlingenstromen, klimaatverandering en gewelddadig extremisme. Of het nu wordt veroorzaakt door een gewapend conflict of een natuurramp, humanitaire crisis raken vrouwen en meisjes het hardst. Meer dan 75 procent van de vluchtelingen en ontheemden zijn juist vrouwen en meisjes. Een groep die kwetsbaar is voor seksueel misbruik en uitbuiting. Daar staan we dit jaar bij stil op Wereldmeisjesdag.
EmPOWER Girls
Het hele jaar door zet Plan zich in voor betere toekomstkansen voor meisjes in ontwikkelingslanden. Op Wereldmeisjesdag wordt nog eens extra aandacht gevraagd voor deze groep. Dat is de reden dat vandaag vijfhonderd meisjes in zestig landen voor één dag een belangrijke maatschappelijke of politieke positie krijgen.
Plan Nederland-directeur Monique van ’t Hek, één van de meiden van de Girls Rights Watch en Plan’s corporate partner AkzoNobel mogen vandaag een klap op de gong geven. Vanavond geven Plan-ambassadeur Giovanca, Claudia de Breij, Sabrina Starke, Diggy Dex en Lakshmi een exclusief concert in Paradiso in Amsterdam.
Wereld Obesitas Dag
Om de wereldwijde obesitascris een halt toe te roepen is in 2015 World Obesity Day in het leven geroepen.
Deze dag heeft als doel het stimuleren en ondersteunen van acties die mensen helpen om een gezond gewicht te bereiken en te behouden.
Dit jaar wordt op #WorldObesityDay explicitiet een beroep gedaan op regeringen, zorgaanbieders, verzekeraars en alle betrokken partijen om prioriteit te geven aan investeringen in de aanpak van obesitas. Dit houdt concreet in: investeren in obesitasbehandelingen, vroege interventie en preventie.