7 februari – Rose Day | Carnaval

Rose Day markeert het begin van de Valentijnsweek

De echte romantici hebben het de week voor Valenijnsdag druk, elke dag van deze week (7 – 14 februari) staat in het teken van een presentje dat je aan je Valentijn geeft. Dus wil je aan je Valentijn laten zien dat je het serieus neemt zou ik de volgende data in je agenda schrijven:

  • 7 februari is Dag van de roos ( Rose day)
  • 8 februari is Aanzoek doen Dag (Propose day)
  • 9 februari is Chocoladedag (Chocolate day)
  • 10 februari is Knuffelbeestendag (Teddy Day)
  • 11 februari is Beloftedag (Promise Day)
  • 12 februari is Knuffeldag (Hug Day)
  • 13 februari is Kusdag (Kiss Day)
  • 14 februari is Valentijnsdag (Valentine Day)

Valentijnsweek

Vandaag, op “Dag van de roos” stuur je rozen op naar degene waar je van houdt. Dat is wel duidelijk, net zoals wat er van je verwacht wordt op de andere dagen van de week. Misschien verdienen twee dagen nog wat uitleg voor de beginnende romanticus. Wat doe je op “Beloftedag”? Op “Beloftedag” beloven geliefden elkaar trouw maar ook dat ze er altijd zullen zijn voor elkaar en de belofte om te trouwen.

Grijp je kans op “Aanzoek doen Dag”

Ik wil wel alle vrouwen (en mannen) die graag willen trouwen of een afspraakje willen een tip geven; volgens oud gebruik mogen vrouwen (en mannenin een schrikkeljaar een man ten huwelijk vragen of vragen voor een “date”. Dat is op zich al een heugelijk feit maar het mooiste moet nog komen: de man mag niet weigeren! Dus grijp je kans op “Aanzoek doen Dag”. Een tip voor alle mannen die het te heet onder de voeten wordt, trek er lekker een weekje alleen op uit. 😉

Carnaval in Maastricht

Er zit een groot verschil in carnaval vieren in Brabant of in Limburg. Ik ben geboren en getogen in Eindhoven en tot ongeveer mijn 37ste heb ik in Brabant gewoond, daarna ben ik verhuisd naar Zuid-Limburg en daar heb ik bijna 10 jaar gewoond. Ook al is het carnaval vieren me niet met de paplepel ingegoten heb ik desondanks behoorlijk wat jaren hossend doorgebracht. Kortom, ik ben een ervaringsdeskundige.
Zoals ik het heb meegemaakt zit het grote verschil in de kleding, in Limburg kom niet je niet weg met alleen een boerenkiel aantrekken. Als je rondloopt in Maastricht dan zie je de meest schitterende kleurrijke kostuums, mensen maken daar echt werk van hun kostuum.

Wees géén “Hollander”

Als je gaat carnavallen in Maastricht zorg dan dat je verkleedt gaat anders kun je net zo goed meteen “Hollander” op je voorhoofd zetten. Je bent trouwens ook al “Hollander” als je uit Noord-Brabant komt hoor.
En wat is erger? Een café zonder bier of een “niet verkleedde Hollander die carnaval gaat vieren in Limburg”? 😉
Veel plezier met sjoenkelen en het lekkere limburgse eten zoals nonnevotten en natuurlijk het frietje met zoervleisj.

Alaaf

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.