6 april – Kinderkunstweek | Internationale Dag van de Sport voor Ontwikkeling en Vrede | Referendum

Kinderkunstweek 6 t/m 17 april 2016

Een week lang kinderen stimuleren om bijvoorbeeld een atelier binnen te stappen om kunst te beleven en te ervaren en/of meedoen aan een workshop. Daar staat de Kinderkunstweek voor. Dit jaar alweer de vijfde editie van de Zeeuwse Kinderkunstweek. Alle scholen voor basis- en speciaal onderwijs in Zeeland kunnen hier aan meedoen. Een week kunst kijken en doen!
Thema: Gewoon Kunst! Motto: dagelijkse dingen in de kunst.

Waarom doen niet alle scholen voor basis- en speciaal onderwijs uit alle provincies mee aan de Kinderkunstweek? De Kinderkunstweek past toch prima in het plaatje cultuureducatie?

Doel Kinderkunstweek*

  • Kinderen (4-12 jaar) kennis laten maken met moderne en hedendaagse beeldende kunst
  • Kunst laten beleven met het accent op creativiteit, samenwerken, zelfreflectie en kritisch nadenken en kijken
  • Leerkrachten handvatten geven om dit te realiseren
  • Activiteiten bieden voor binnen en buiten de school en voor in de vrije tijd
  • Musea, galeries, kunstenaars en culturele instellingen actief bij de KKW betrekken
  • Kinderen enthousiast maken om zelf kunst te gaan verzamelen
  • De KKW een structurele plaats geven binnen het cultuureducatieplan

(*bron: Stichting Kinderkunstweek)

Internationale Dag van de Sport voor Ontwikkeling en Vrede

Sport bevordert de vrede, sport verbroedert. Sport kan bijdrage aan meer tolerantie, begrip, solidariteit en sociale integratie. Sporten bevordert de gezondheid!
Daarom werd op 23 augustus 2013 door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties besloten om 6 april uit te roepen tot de Internationale Dag van de Sport voor Ontwikkeling en Vrede.

Raadgevend Referendum, lekker belangrijk!

De vraag die op het stembiljet vandaag staat is: bent u voor of tegen de wet tot goedkeuring van de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne?

Kan je één ding vertellen dat de initiatiefnemers van het referendum dat associatieovereenkomst met Oekraïne niets kan schelen. Ik zuig dit niet uit mijn duim maar dat verklaard voorzitter Boxhoorn van het Burgercomité EU letterlijk in NRC Handelsblad. Het eigenlijke doel is de Europese Unie kapot te maken of Nederland uit de Europese Unie te drijven, vervolgt hij. We worden dus opgeroepen door het Burgercomité EU, Geenstijl en het Forum voor Democratie om te gaan stemmen over iets wat hun geen bal interesseert. En dat kost de Staat 30 miljoen euro!

Die 30 miljoen euro had ook gebruikt kunnen worden voor nuttige zaken zoals armoedebestrijding, voedselbanken, de chronisch zieken en nog veel meer doelgroepen. Toch zonde dat de Staat 30 miljoen euro uit de zakken wordt geklopt voor iets dat de initiatiefnemers geen bal kan schelen.

Lang leve de democratie!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.