3 november – Dag tegen Rugpijn | Zeg Eens Hoi Dag | Cliché-dag | Actiedag voor het Boreale Woud

Dag tegen Rugpijn

Wist je dat in Nederland meer dan 2 miljoen volwassenen last hebben van terugkerende rugpijn? De Nederlandse Chiropractoren Associatie wil met Dag tegen Rugpijn meer bewustzijn creëren over hoe belangrijk een goede houding en beweging zijn in de strijd tegen rugpijn. Heb je last van nek- en rugpijn dan heb je rondom de Dag tegen Rugpijn de kans om bij veel chiropractoren geheel vrijblijvend jouw rug (of nek) te laten checken. Klik hier voor overzicht van deelnemende chiropractoren.

*Rugklachten worden meestal ingedeeld in specifieke en aspecifieke rugklachten.
  • specifieke rugklachten zijn rugklachten waarbij sprake is van een aantoonbare lichamelijke oorzaak. Denk daarbij aan een hernia nuclei pulposi (HNP), een infectie, een ontsteking, een fractuur of een tumor.
  • aspecifieke rugklachten zijn rugklachten waarbij geen specifieke oorzaak aantoonbaar is.

*(bron volksgezondheidenzorg.info)

Nationale Zeg Eens Hoi Dag

Zeg je wel eens “hoi” of “goedendag” tegen wildvreemde mensen die je op straat tegen komt? Ik wel hoor. Vaak begroet ik mensen als ik de hond uitlaat of als ik bijvoorbeeld naar de winkel loop. Knop zelfs gesprekken aan met een loslopende vreemde, gewoon omdat ik de interactie leuk vind. Persoonlijk ben ik geen type dat “hoi” zegt, ik ben meer van de goedemorgen / goedemiddag / goedenavond groet.

Iedere vriendschap is ooit begonnen met een simpel “hoi”

Waar ik het meest van geniet is de verbaasde blik in de ogen van de mensen als je ze spontaan een goedemorgen / goedemiddag / goedenavond wenst. Je ziet ze nadenken, vervolgens zie je een kleine glimlach op het gezicht verschijnen en krijg je een goedemorgen / goedemiddag / goedenavond terug. Eerlijkheidsgetrouw moet ik wel vaststellen dat ik zelden door onbekenden word begroet, meestal ben ik degene die als eerste een goedemorgen / goedemiddag / goedenavond de ruimte in slinger.

Nationale Cliché-dag

Wat een heerlijke dag om mensen te irriteren met al die afgezaagde uitdrukking. Ik daag je uit om vandaag tenminste 10 clichés te gebruiken. Hieronder alvast mijn favoriete top 10. Heb je nog meer inspiratie nodig kijk dan eens op het Twitter account van dagelijks cliche.

  • Alles komt goed.
  • Het is misschien een cliché, maar het is wel waar
  • Het is wel goed voor de tuin.
  • Wat is het vroeg donker hé?
  • Het kan altijd erger.
  • Alles wat nu valt, valt morgen niet.
  • Het is altijd wel ergens vijf uur.
  • Al slaap je niet, dan rust je toch.
  • En wat we vergeten zijn, kopen we gewoon daar.
  • Gewoon omdat het kan.

Internationale Actiedag voor het Boreale Woud

Heb jij dat ook dat je bij het lezen van het woord boreale meteen aan de Uil van Minerva van Thierry Baudet moet denken? Heel eerlijk gezegd begreep ik geen snars van die overwinningsspeech. Maar goed, even terug naar het boreale woud (ook bekend onder de Russische naam: taiga) waar we vandaag actie voor voeren. Wat wordt bedoeld met het boreale woud? Het boreale woud is de verzamelnaam voor de bossen in Alaska, Rusland, Canada en Scandinavië, naar de Griekse god van de noordenwind, Boreas. In Rusland spreken ze liever van taiga, in Canada noemen ze hun eindeloze bomenverzameling het Hudsonwoud. Dit voor mens en dier erg belangrijke bosgebied wordt bedreigd door onder meer bosbrand, (illegale) houtkap en mijnbouw.

Waarom actievoeren voor de boreale wouden?

Er zijn een aantal redenen. De grote biodiversiteit, leefgebied van inheemse bevolking en de meest belangrijke is toch wel dat in de bodem en veengronden van de noordelijke bossen koolstofvoorraden zitten opgeslagen. Nog meer zelfs dan in alle tropische wouden samen. Actievoeren voor het behoud van het boreale woud is de beste manier om de opwarming van de aarde positief te beinvloeden.

Deel dit bericht