Nationale Functioneel Programmeren Dag
Vandaag gaat de 28e editie Nationaal Functioneel Programmeren Dag (NL-FP Day) van start. De organisator van de Functioneel Programmeren Dag is dit jaar de Universiteit van Amsterdam. De locatie voor de dag is prachtige historische Doelenzaal van de Universiteitsbibliotheek Amsterdam. Op de dag worden een aantal lezingen gehouden over de nieuwste ontwikkelingen in onderzoek, onderwijs en toepassingen op het gebied van functioneel programmeren en (implementatie van) functionele talen.
Wie gaan naar de NL-FP Day?
Onderzoekers, studenten en praktijkmensen die een gemeenschappelijke interesse hebben voor functioneel programmeren.
Wat is functioneel programmeren (FP)?
In de informatica is functioneel programmeren een programmeerstijl en een programmeerparadigma. Wat maakt FP zo anders? In een functionele programmeertaal staan functies centraal: functies kunnen als argument worden meegegeven aan een andere functie, worden opgeleverd als resultaat of worden opgeslagen in een datastructuur.
Voordelen van functionele programma’s zijn:
- goed schaalbaar
- goed paralleliseerbaar
- wiskundig van aard
- makkelijk te testen
10e editie Landelijke Dag voor de Preventieassistent
Mijn bijna meest favoriete onderwerp heeft te maken met de tandarts. Nu wil ik eerlijk bekennen dat ik een broekschijter ben als het over gaat de tandarts. Dat stamt nog uit de tijd van de schooltandarts en dat onze familie-tandarts een halve beul was, in mijn ogen dan. Onze tandarts had nog nooit van het woord behoedzaam gehoord. Er werd geboord, getrokken dat het een lieve lust was en achteraf bleek het ook nog eens overbodig te zijn.
Wat doet een preventieassistent?
Maar goed het is de vandaag de Landelijke Dag voor de Preventieassistent. Wat is een preventieassistent eigenlijk? Een preventieassistent is een gediplomeerde assistente die speciaal is opgeleid om een aantal preventieve behandelingen uit te voeren zoals volledige gebitsreiniging, aanbrengen van gebitsbeschermende middelen (bijvoorbeeld: fluoride) of het polijsten van vullingen.
Dag van de Eigenaardige Mensen
We zijn allemaal op onze eigen manier “eigenaardig”. Maar is daar iets mis mee dan? In mijn ogen niet. Want ben je eigenaardig als je je haren blauw verft, je schildpad een jas aantrekt of wanneer je spontaan in een supermarkt gaat dansen? Aanpassen? Waarom moeten we ons aan onze maatschappij/omgeving/vriendengroep/familie aanpassen? Omdat we bang zijn niet geaccepteerd te worden en daardoor buiten de groep worden geplaatst? Liever eigenaardig dan normaal. In “eigenaardig” zit “aardig”, in “normaal” staat alleen de “norm” voorop
Eer de eigenaardige mens
Het is een gegeven dat wij mensen sociale wezens zijn die graag bij een groep horen en relaties aangaan met andere mensen. Juist de mensen die daar lak aan hebben worden als “raar” of “eigenaardig” betiteld. Maar we moeten de “eigenaardige mens” eren. Want de geschiedenis heeft ons geleerd dat vaak die mensen, die de massa als “eigenaardig” ziet, onze wereld verrijken met mooie (en soms met minder mooie) uitvindingen, muziek, films, kunst, boeken et cetera door out of the box te durven denken en te zijn.
Kamerplantwaarderingsdag
Eindelijk een dag die het goed zal doen bij mijn bonuszoon van 23 jaar. Waarom? Hij is een millennial (generatie Y) en houdt van kamerplanten. Houden van is eigenlijk een understatement. Hij is er helemaal wauws van. Hij zet het hele huis ermee vol, volgt bijna alle plantfluencers, loopt liever in een plantenzaak dan bij een kledingzaak en heeft een speciaal Instagram account aangemaakt voor zijn planten obsessie. Daarvoor maakt hij bijna dagelijks foto’s en zet ze op @plantenvrouwtje, is druk bezig met stekjes, of het maken van terrariums. Afijn je zult begrijpen dat zijn partner, die andere hobby’s heeft, hier niet altijd even blij mee is. Kortom, de kamerplantwaarderingsdag is echt een dag voor al die plantengekkies.