Nationale Kappersdag
Nationale Kappersdag is de dag dat alle kappers in het zonnetje mogen worden gezet. We mogen de thuiskappers niet vergeten op de Nationale Kappersdag, ook zij verdienen een pluim en hun in de spotlight-momentje . Wat heeft deze beroepsgroep het zwaar gehad tijdens de lockdown. Zowel de kapperszaken als de thuiskappers. Ja inderdaad je hebt gelijk als je nu tegen jezelf zegt: “zij waren niet de enige Gina”. Dat klopt maar op de Nationale Kappersdag heb ik het over de kappers.
Als mijn haar maar goed zit
Want laten we eerlijk zijn, wat hebben we onze kappers gemist tijdens de al dan niet intelligente lockdown. Het woord coronakapsel of coronacoupe maakt volgens mij wel een kansje om het woord van 2020 te worden. Wat was het trouwens lachen om de foto’s van de mensen die zelf hun kapsel onder handen hadden genomen.. Als ik zo de mist in was gegaan met mijn pony knippen dan had ik daar nooit een foto van op social media gezet.
Social Media, een zege of een vloek?
Het is eigenlijk beide, als ik naar mijn eigen situatie kijk dan heeft het me best veel gebracht. Via Facebook is er meer contact met mijn familie in Australië. Voorheen had je sporadisch contact via de telefoon of door middel van een brief maar nu kan ik (als ik wil) iedere dag even “praten” met mijn familie. Toen ik jaren geleden als privé-persoon op Twitter zat was ik er nog niet zo bekend met het fenomeen.
Kwam er wel al snel achter dat mijn doen en laten nauwlettend in de gaten werd gehouden door bepaalde personen en dat ik geconfronteerd werd met mijn uitlatingen op Twitter. Helaas niet op een positieve manier! Besloot al vrij snel dat ik niet langer op Twitter actief wilde zijn want voor mij is social media gewoon waar het voor bedoeld is, het delen van informatie, leuke berichtjes en foto’s. En niet om elkaar uit te schelden, te beledigen, of mensen in een kwaad daglicht te zetten.
Internationale Dag van het Parlementarisme
Vandaag vieren de IPU en de parlementen en parlementaire regeringsstelsels de derde editie van de Internationale Dag van het Parlementarisme. De IPU is 131 jaar geleden op 30 juni 1889 opgericht door een handvol parlementariërs. Daarmee was het de eerste politieke multilaterale organisatie ter wereld, die samenwerking en dialoog tussen alle naties aanmoedigt. De 2020 editie markeert het officiële einde van de festiviteiten rondom het 130-jarig bestaan van de IPU.
Zeg het voort, zeg het voort
De Internationale Dag van het Parlementarisme biedt de IPU en haar parlementen de gelegenheid om de boodschap dat de wereld haar parlementen meer dan ooit nodig heeft kracht bij te zetten. De parlementen en andere regeringsvormen zijn nodig om wetgevingen en begrotingen aan te passen om de gezondheids- en economische crisis waarin we nu zijn verzeild geraakt het hoofd te bieden. Zij besluiten om noodhulpwetten aan te nemen, middelen toe te wijzen en de overheidsmaatregelen nauwkeurig in de gaten te houden. Allemaal om de kwetsbare personen in de samenleving te beschermen.
Internationale Asteroïden Dag
In december 2016 heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een resolutie aangenomen om de Internationale Astroide Dag van 30 juni op internationaal niveau te vieren. Asteroïden Dag is mede opgericht door de wereldberoemde astrofysicus dr. Brian May. Wellicht ken je hem beter als de gitarist van Queen. Doel van Asteroïden Dag is om elk jaar een dag te wijden aan de catastrofale gevolgen wanneer een asteroïde op onze Aarde inslaat. Dit kan dusdanige natuurrampen veroorzaken dat dit uiteindelijk het einde van de mensheid kan betekenen.
De Toengoeska-explosie
De datum 30 juni heeft een speciale betekenis omdat op 30 juni 1908 een vrij grote meteoriet ontplofte (geen inslag) boven de rivier de Stenige Toengoeska in Siberië. Naar schatting was deze ontploffing 1.000 keer krachtiger dan de atoombom op Hiroshima. Door de Toengoeska-explosie of Grote Siberische Explosie lagen over een gebied van 40 kilometer de bomen plat. Gelukkig gebeurde dit in een onbewoond gebied anders waren er veel slachtoffers gevallen.