Huishoudbeurs 2017
Ervaar de laatste trends op het gebied van fashion, beauty, wonen, vrije tijd, culinair en gezondheid. Doe mee aan workshops, proef, shop en geniet van leuke live optredens! De Huishoudbeurs 2017 is van zaterdag 18 tot en met zondag 26 februari 2017 te bezoeken in de RAI Amsterdam.
Ga ook eens langs bij de:
- Pasar Colors Festival in hal 7
- Negenmaandenbeurs van 22 februari tot en met 26 februari
- The Model Convention op zondag 26 februari
Wist je dat?
De eerste officiële Huishoudbeurs was in 1950 in Den Haag en was een echte vakbeurs voor de huisvrouw maar sinds 1955 wordt de Huishoudbeurs in de Amsterdam RAI gehouden. Het werd toen ook anders genoemd, “Het domein der Vrouw”. De oorsprong van de Huishoudbeurs ligt echter rondom het jaar 1920 toen de Amsterdamse Dameskroniek, “het weekblad voor de ontwikkelde vrouw”, een zogenaamde Damesbeurs in theater Bellevue organiseerde.
Tegenwoordig trekt de beurs ongeveer een kwart miljoen bezoekers, hoofdzakelijk vrouwen maar ongeveer 10% van het totaal aantal bezoekers is man.
Internationale Batterij Dag
Waar zouden we zijn zonder de batterij? Neem alleen maar eens even de tijd om na te denken over hoeveel apparaten vandaag de dag batterijen gebruiken, Van afstandsbedieningen tot de weegschaal.
Om eens een keer stil te staan bij de levensveranderende uitvinding van de chemische batterij in 1800 vieren we speciaal op de geboortedag van de uitvinder, Graaf Alessandro Giuseppe Antonio Anastasio Volta, dit heugelijke feit op de Internationale Batterij Dag. Zijn uitvinding leidde tot veel nieuwe ontdekkingen, onder meer de eerste elektromotor, maar zijn uitvinding heeft ook een keerzijde.
24.000 inleverpunten voor jouw lege batterijen
De zware metalen kwik en cadmium zijn stoffen die je echt niet in je kropsla wilt aantreffen. Laten dat nu precies de stoffen zijn die in batterijen zitten. Dat is de reden waarom het belangrijk is dat lege batterijen niet bij het gewone afval worden gegooid, maar ingeleverd worden als klein chemisch afval of bij een inzamelpunt voor lege batterijen. Maar wist je dat je lege batterijen kunt inleveren bij alle winkels die batterijen verkopen?
Europese Battery Recycling Day
Het is belangrijk dat batterijen niet in de natuur of in de gewone afvalbak terechtkomen. De zware metalen die in batterijen zitten zijn schadelijk voor het milieu en kunnen voor gezondheidsproblemen zorgen. Ook bevatten lege batterijen waardevolle stoffen die men kan gebruiken om een kaasschaaf of koekenpan te maken. Het belang van gescheiden batterijeninzamelingen en recycling van batterijen wordt op 9 september nog eens extra benadrukt op de European Battery Recycling Day.
In elk huis liggen gemiddeld 113 batterijen: 73 in gebruik, 12 in afgedankte apparaten en 28 nieuwe (of lege).